Vi har de sidste uger arbejdet fokuseret på at optimere planlægningskalenderen i Previsto. Vi er der ikke helt endnu, men vi vil gerne vise dig hvad du kan glæde dig til allerede nu.

Udfordringer med den nuværende kalender

Den nuværende kalender i Previsto har nogle helt klare udfordringer. For blot at nævne nogle få, så er den svær at navigere i, bliver let sløv at arbejde med og kan føles uoverskuelig. Det har længe været årsag til frustrationer for en del af vores kunder.

Den nuværende planlægningskalender er ikke optimal

Samtidig er der mange der foretrækker at arbejde med rigtig kalender i stedet for en tidslinje. Vi har for længe siden tilføjet en reel månedskalender, men det er få der er klar over det. Desuden er vores månedskalender heller ikke optimal.

Previsto's månedskalender bliver også let uoverskuelig og fungere bedst med ganske få medarbejdere

Vores mål er derfor at skabe en helt ny kalender der er hurtigere og mere overskuelig. Efter vi for nyligt ændrede webbrugerfladen til kun at være optimeret til tablet og computer, giver det os nogle langt bedre muligheder for at gøre netop det.

Preview af den kommende planlægningskalender

Som sagt vil vi gerne vise dig allerede nu hvad du kan se frem til i vores nye planlægningskalender. Vi har taget mange input fra forskellige brugere med i vores design og der kommer derfor nu mulighed for at vælge hvilke medarbejdere der skal vises i kalenderen og det er blevet langt nemmere at gå en periode frem eller tilbage, at gå til dags dato samt at gå direkte til en bestemt dato.

I sin helhed ser vores ny planlægningskalender sådan indtil videre her ud.

Designet af vores nye planlægningskalender er holdt let og enkelt

Vi foretager stadig justeringer bl.a. med henblik på tydeligt at vise fridage. Men vi har dog også valgt at fjerne nogle detaljer for at gøre kalenderen hurtigere at arbejde med, som f.eks. planlagt arbejdstid som i vores nuværende kalender kan ses når musen holdes over et arbejdsdag. (Fremover vil dagen skulle vælges for at denne typer detaljer kan ses.)

I den nye kalender vil du kunne vælge præcis de medarbejdere du vil se i din kalender. Det gøres ved at åbne dropdown med medarbejdere og vælge hvilke du vil have vist.

Du kan udvælge de medarbejdere der skal vises i kalenderen

Der er også tilføjet knapper til at navigere i tiden. Eller du kan gå til dags dato når som helst du vil det.

Du kan gå hele måneder eller uger frem eller tilbage i tid.

Har du behov for et kalenderoverblik for at finde frem til lige præcis den dato eller det ugenummer du leder efter, så kan du få det ved at klikke på kalender-ikonet.

Kalender-ikonet giver dig let adgang til at vælge en dato på tværs af år, måneder og uger.

Vi har også forbedret opstillingen af hele planlægningskalenderen så den passer bedre til det behov mange af jer har givet udtryk for. Mange har følt at det var svært at navigere rundt i en tidslinje der zoom'er ind og ud og hvor ugedage forsvinder alt efter hvor meget man har zoomet. Vi har derfor gjort helt op med muligheden for at zoom'e i den nye kalender.

Fremover opfører kalenderen sig mere som en kalender som vi alle er vant til - selvom den stadig fungerer som en tidslinje. Den viser altid 2 hele uger. Den viser altid ugedage. Den måde navigationen virker på sikrer at du oftest vil se på hele uger fra mandag til søndag.

Når du navigerer rundt vil du oftest blive præsenteret for 2 hele uger startende på en mandag

Feedback

Vi arbejder som nævnt videre med kalenderen og håber at kunne frigive den nye forbedret kalender indenfor de næste par uger. Men har du allerede nu feedback på det du har set her er du som altid velkommen til at skrive til os på support@previsto.com.