Da vi i sin tid byggede Previsto's brugerflade var der generelt stor fokus på at en brugerflade skulle kunne tilpasse sig skærmens størrelse - lige fra en lille mobiltelefon med en skærm på ganske få tommer til en stor computerskærm på størrelse med et tv. Og det giver langt hen ad vejen rigtig god mening.

Derfor udviklede vi Previsto med et såkaldt responsive design, så brugerfladen er en og samme brugerflade der blot kan tilpasse sig til både små og store skærme. Se følgende billeder som eksempel på det.

Previsto's brugerflade på en tablet
Previsto's brugerflade på en smartphone

Den nuværende brugerflade har i kraft af responsive design længe opfyldt et behov for at kunne anvende Previsto både på kontoret såvel som på farten. Men der har også været en del ønsker til brugerfladen, henholdvis på Computer og på mobile enheder, som har været svære at opfylde på grund af at det netop er en og samme brugerflade. For når et system efterhånden får mange funktioner, så begynder der at opstå situationer hvor behovet bliver meget forskelligt alt efter hvor man anvender systemet.

I Previsto's tilfælde er der et stort ønske om at brugerfladen til Computeren får færre klik, bedre overblik, detaljeret søgning og meget mere. Men det er svært at implementere når brugerfladen til enhver tid også skal kunne tilpasses små skærme på smartphones - som i øvrigt navigeres med en finger i stedet for en mus. På den anden side er der for brugerfladen til smartphones et ønske og behov for en brugerflade der er enklere og som opfører sig mere som en rigtig mobil applikation. Den må også gerne køre mere smidigt på ældre eller billigere telefoner.

Der er altså med andre ord et behov for at adskille brugerfladen til Computer fra brugerfladen til mobile enheder. Derfor er vi igang med at udvikle en helt ny brugerflade til de mobile enheder - optimeret til brug på farten. Vi fokuserer på kun at tilføje netop de funktioner der er behov for når medarbejdere er i feltet for at arbejde, så det bliver lettere at få et overblik over det arbejde der skal udføres og at foretage de nødvendige ændringer.

Et eksempel på Previsto's kommende brugerflade til smartphone

Som billedet viser er den kommende brugerflade til smartphone væsentlig enklere i sit design. Der er anvendt samme principper for opbygningen som vi er vant til fra andre apps til smartphones, hvilket gør det lettere at anvende brugerfladen til dagligt. Der er f.eks. ikke længere en menu der skal åbnes for at gå til en anden del af applikationen, men i stedet blot 3 tabs i bunden af skærmen: Kontakter, Opgaver og Indstillinger. Med et enkelt tap med fingeren bliver det altså muligt at skifte mellem disse områder.

Hastigheden vil også blive væsentligt forbedret. Applikationen er forenklet og fylder derfor mindre, men gør også brug af nyere teknologier som er optimeret til smartphones. Derudover vil mange af virksomhedens data blive gemt lokalt på telefonen, så de kan hentes hurtigt frem selv når dataforbindelsen er dårlig (hvilket den ofte kan være når man er på farten).

Den nye brugerflade tager hastigt form, og vi glæder os til at kunne præsentere den for jer i den kommende fremtid. 😃