Vi har længe haft et ønske om at forbedre vores leverance af emails. Det har vi gjort nu, men vi vil gerne forklare hvorfor det har været en udfordring og hvad vi har gjort for at sikre at alle mails når frem.

Den korte historie

Efter at have forsøgt os med flere udbydere til afsendelse af email, har vi nu integreret med en der fokuserer på leverance frem for masseafsendelse. Previsto bruger fremover Postmark til afsendelse af emails, og det sikrer os i langt højere grad at vi kan levere de emails vi sender.

"Men det er da ingen sag at sende en email"

Nej, det burde det ikke være. Vi er alle til dels afhængige af emails og der bliver hver dag sendt mange milliarder af emails verden over. Så hvorfor har Previsto ikke bare kunne sørge for at alle emails blev leveret?

Det har vi også prøvet på igennem lang tid og har også leveret langt de fleste emails helt uden problemer. Men når et system som Previsto afsender så mange systemgenererede emails hver dag til vores kunder kunder (personer som Previsto ikke har et direkte tilhørsforhold til) så opstår der nogle problematikker som bedst løses ved at alliere sig med firmaer der specialiserer sig i afsendelse af emails i stor skala. Det gør det langt lettere at undgå de mange spamfiltre som emails skal igennem for at nå deres modtager.

Marketing emails skaber problemer

Som nævnt bliver der hver dag sendt milliarder af emails. Langt størstedelen af disse emails er nogen vi ikke vil have og de ender i vores spam-foldere. Men derudover er der også nogle emails der slet ikke bliver modtaget - ikke engang i spam-folderen. Problemet skyldes de samme problematiske emails - marketing emails af kategorien spam.

Når et email-system ikke vil tage imod en email, skyldes det for det meste at den server der sender email'en tidligere har været anvendt til afsendelse af spam. Især email-adresser af typen @hotmail.com, @outlook.com og @live.com (udbudt af Microsoft) kan være problematiske at levere emails til. Det er så her et firma der er specialiseret i afsendelse af email skal kunne gøre sit for at sikre at alle emails kommer frem.

Flere udbydere - samme problem

Da vi implementerede support for afsendelse af emails i Previsto undersøgte vi markedet for at se hvilke der var mest anvendt og til sidst faldt vores valg på Mailgun. Efter kort tid begyndte vi dog desværre at opleve problemer med afsendelse af emails. Vi kunne ofte få det løst ved en dialog med Mailgun, i det de blot flyttede os til en af deres servere der ikke var spærret af diverse email-systemer, men efter kort tid ville problemet opstå igen. Til sidst begyndte vi at kigge os om efter en anden udbyder.

Igen gennemsøgte vi markedet for omtaler og efter en dialog med Sendgrid faldt vores valg på dem. Det viste sig at være en succes - i en periode. Vi har løbende haft nogle få udfald, men især i starten af 2020 begyndte vi at opleve massive problemer med levering af emails. Nogle uger var op mod 8-9% af vores email ikke mulige at levere fordi Sendgrids servere simpelthen var spærret. Vi forsøgte at undersøge alle vores muligheder for at optimere det vi kunne optimere, men vi kunne ikke forbedre leveringen. I perioder blev Sendgrid bedre til at levere, men problemet kom senere igen for fuld storm. Og da Sendgrid til sidst slet ikke var villige til at hjælpe os med at højne kvalitet af leverance af emails, så var det tydeligt for os at vi endnu engang måtte finde os en ny udbyder.

Postmark for the win!

Denne gang undersøgte vi langt flere muligheder og stillede langt højere krav til den udbyder vi ville have. De skulle kunne dokumentere deres kvalitet, have en god support og en glimrende dokumentation. Og da vi bedømte Postmark fandt vi alt det hos dem - og oven i købet så er de en udbyder der først og fremmest går op i at sikre deres email leverance. Ligesom vi stiller krav til dem, så stiller de krav til os om de emails vi afsender - for at sikre at flest mulige emails når frem. Og de er ikke bange for at skilte med kvaliteten af deres leverance.

Previsto har allerede skiftet til at sende emails via Postmark med stor success. Efter 6 dage med masser af afsendte emails er der pt. ikke én eneste email der ikke er blevet leveret som den skulle.

Det er vi yderst tilfredse med - og det er vi sikre på at I også bliver!